O tome kako ona vidi negu zdravlja i lepote razgovarali smo sa Teom Stoševska, pevačicom i našim dragim klijentom u LaMedic centru.
Tea šta za tebe znači kada kažemo “Negujte svoje zdravlje i lepotu”?
Zdravlje je za mene stanje psihičkog i fizičkog blagostanja. Zdravlje negujemo pre svega odbacujući poroke u  vidu cigareta, alkohola, i sl. Kada svoje navike ispunjavamo što je više moguće zdravom ishranom i fizičkom aktivnošću, koja god nama prija. Nismo svi isti, i svakome odgovaraju različite vrste fizičke aktivnosti.  Za mene je to, budući da sam školovani baletski igrač, pre svega dobar kardio trening u vidu trčanja, plus vežbe zatezanja tela što u kombinaciji sa Venus ili Zerona tretmanom daje prave rezulatate. Naravno kada imate svakodnevne fizičke aktivnosti,  to povoljno utiče i na vaše psihičko zdravlje jer se osećate veselije, bolje, bolje mislite, bolje učite i imate više energije za svakodnevne obaveze.
Kada ste psihofizički zdravi, lepota dolazi sama od sebe, počinjete da zračite lepotom, jer samo zadovoljan sobom, zdrav i srećan čovek dobija tu iskru lepote koja se odražava na licu.
Ako lepo negujete lice i šminka će vam lepse stajati
Na koji način neguješ svoju lepotu?
Kada pričamo isključivo o lepoti, nega lica i tela je za mene bitna zbog prirode mog posla, ali i zbog mene same. Nebitno kojim se poslom bavili, ko još ne želi da bude lep? Ja u tom smislu negujem svoje lice i telo na jednostavan način. Budući da se često sminkam, pre svega mi je bitna nega lica. Lice negujem 2x dnevno. Ujutru i uveče. Prvo i osnovno pravilo kod mene je da nikada ne legnem našminkana ili nedovoljno sređena. Koliko god da sam umorna,  moram se umiti nekim preparatom specijalizovanim za umivanje lica, a zatim tonikom očistim ostatke šminke i sl. Nakon toga namazem kremu za lice za osetljivu kožu da dobro upije i tako legnem da spavam. Jutarnja nega za mene podrazumeva umivanje (istim preparatom za umivanje kao i uveče,  ali nekad i samo vodom zbog toga što u toku noći koža sama stvara pozitivne supstance), zatim tonik i krema. Ne pridrzavam se jednoj kolekciji za negu, ali uvek gledam da to budu proizvodi koji su što prirodniji i kvalitetni. Tek kada krema dobro upije (oko 15tak min), prelazim na šminkanje ukoliko je tog dana potrebno. Ako lepo negujete lice i šminka će vam lepse stajati. Skoro sam probala i La Medic specijalni tretman i mogu vam reći da mi je dosta značio.
Telo negujem tako što pri tuširanju koristim gelove koji ne isusuju kožu već hidriraju. Ako vam neki gel za tuširanje zateze kožu kad se osuši, nemojte ga više koristiti! Odmah posle tuširanja namazem mleko za telo da bi upilo lepo dok je koža još vlažna (da ne bi bila masna) a i lepse se utrlja. Ne idem često u solarijum, osim par puta u toku leta i to na 5-8 min. Kada se suncam na Suncu, koristim faktor 20-30 za telo, za lice spf50. I posle after sun kreme nakon tuširanja. Mesoestetic proizvodi su vrlo kvalitetan izbor ukoliko vodite računa o zaštiti kože na suncu.
Samo negovana koža izgleda lepo ,bez obzira na boju tena.
Neću da se nerviram, utiče mi na lepotu
Svakodnevica nam donosi stres, na koji način se ti boriš sa stresom i kako izgleda tvoja dnevna rutina?
Stres je danas neizbežna stvar, svaki dan nas nešto pogodi, stres u saobraćaju, loši klijenti, šta se sad ovo opet desilo i slično, ali treba znati da je stres okidač svake bolesti. Ja sam neko ko je izuzetno osetljiva osoba i mogu reci da je za mene stres ozbiljna stvar i da se trudim da izbegavam stresne situacije, a kada su neizbežne, trudim se da me ne dotiču ili bar ne u tolikoj meri. Da budu nekako mimo mene.  Stresne situacije plus dnevne obaveze umeju da izazovu ozbiljan problem psihičkom zdravlju, a kasnije kad nas to “prodje” odražava se i na fizičko zdravlje.  Uvek nas taj stres “stigne” par dana kasnije..i ume da bude jako opasan. Utiče na srce i na celokupno loše zdravlje… a onda se vraćamo na odgovor iz prvog pitanja. Zdravi možemo da budemo samo ukoliko smo i u psihičkom i u fizičkom blagostanju. A lepi smo samo ako smo zdravi. onda nas svi dostupni preparati i tretmani još dodatno čine lepšima.
Zato ja volim da kažem “Neću da se nerviram, utiče mi na lepotu “.
Pozovite nas