Tretmani Lica

PRX T33

Inovativni hemijski piling za biorevitalizaciju bez igle.

Kome se preporučuje?

Ukoliko volite bezbedne, brze i jednostavne ali i veoma učinkovite tretmane koji će odmah delovati i osvežiti vašu kožu, izbrisati znakove starenja i umora, obnoviti kožu i dati joj blistavost, onda je PRX pravi tretman za vas!

Preporučuje se za sve tipove kože kao i za sve životne dobi. Jednako za žene i muškarce ali i za decu, već od 5-e godine, za tretiranje ožiljaka ili za adolescente, za rešavanje problema masne kože, mitisera i akni.

Tajna ovog inovativnog pilinga je u njegovoj jedinstvenoj formulaciji i kombinaciji: 33% trihlorsirćetne kiseline, vodonik peroksida i 5% kojične kiseline, te ne uklanja samo površinski sloj kože već veoma brzo prodire u dublje slojeve i podstiče regeneraciju tkiva. Trihlorsirćetna kiselina stimuliše faktore rasta fibroblasta, čime se podstiče sinteza kolagena ali ima i antiinflamatorno dejstvo, te prevenira upalne procese i oštećenja tkiva. Čisti pore i eliminiše patogene bakterije koje su odgovorne za stvaranje akni. Vodonik peroksid u kontaktu sa kožom oslobađa veliku količinu kiseonika koji čisti površinu kože od svih tipova zagađivača dok je kojična kiselina ključna komponenta za smanjenje produkcije melanina tj. za izbeljivanje kože.

Koje su indikacije?

 • Podmlađivanje i regeneracija kože lica, vrata i dekoltea
 • Akne i ožiljci od akni
 • Atrofični ožiljci i strije
 • Hiperpigmentacije i melazme
 • Sprečavanje fotostarenja kože

Kako izgleda tretman i koji su efekti?

Tretman je bezbolan i kratko traje oko 30-ak min i što je najvažnije ne zahteva oporavak. Izvodi se tako što se nakon temeljnog čišćenja lica nanosi PRX piling i utrljava masažnim pokretima u kožu. Osim uklanjanja nečistoća i površinskog sloja kože obezbeđuje se prodiranje pilinga u epidermis ali i drenaža tkiva. Potom se uklanjaju ostaci pilinga i nanosi odgovarajuća zaštitna krema. Tokom tretmana moguće je osetiti blago peckanje i crvenilo koje brzo prolazi.

Efekat je vidljiv odmah nakon tretmana a vremenom se rezultati poboljšavaju.

Postignuti efekti su:

 • Značajno poboljšanje kvaliteta kože
 • Bolji tonus i elastičnost kože
 • Osvežen i ujednačen ten
 • Rešenje problema proširenih pora, akni, ožiljaka i strija

Koliko je tretmana potrebno?

Preporuka broja tretmana zavisi od indikacije i stanja kože a mogu se izvoditi u razmacima od 2-3 nedelje, dok se ciklusi mogu raditi na 6 meseci.

Koje su prednosti ovog pilinga?

 • Bez igle i bezbolno
 • Bez perioda oporavka
 • Namenjen svim tipovima kože i uzrastima
 • Odmah vidljivi rezultati
 • Lako se kombinuje sa drugim tretmanima

Mezoterapija lica

…za hidriranu, podmlađenu, sjajnu kožu bez finih bora

Ukoliko imate problem sa dehidriranom kožom, proširenim porama, aknama ili ožiljcima od akni, ukoliko Vas muče hiperpigmentacije, sitne bore ili koža oslabljenog tonusa i sjaja preporučujemo Vam mezoterapiju!

Može da se izvodi injektabilnom metodom ali i bez igle. Metoda podrazumeva ubrizgavanje vitamina, minerala, oligoelemenata, aminokiselina, peptida, hijaluronske kiseline, kolagena ali i epidermalnih i fibroblastnih faktora rasta u središnji sloj kože, mezoderm, te otuda potiče njen naziv. Micro needling-om pomoću Dermapen-a postižu se bolji i jači efekti zbog dubljeg prodiranja i bolje apsorpcije aktivnih supstanci.

Benefiti:

 • Bolji tonus i elastičnost kože
 • Redukcija sitnih bora
 • Regeneracija kože i jačanje njene zaštitne funkcije
 • Ujednačen i blistav ten
 • Hidrirana i nahranjena koža
 • Tretiranje svih tipova kože bezbedno i efikasno

Botox

TRETMAN botoksom poslednjih decenija jedan je od najpopularnijih ali I  najefikasnijih antiagig programa.

Botoks je prirodni protein (Botulinum toxin tip A), izolovan iz bakterije Clostridium botulinum, čija je primena prevashodno bila u neurologiji i oftalmologiji, a zatim i u dermatologiji. Njegova primena u estetici je prvenstveno uklanjanje bora nastalih prekomernom mimikom. Tokom godina emocije (smeh, ljutnja, čuđenje…) ostavljaju sve dublji trag u vidu brazdi i bora, posebno na čelu, između obrva, oko očiju i usana. Botoks kao neurotoksin blokira signale koje nervi prenose mišićima i na taj način dovodi do relaksacije mišića čime se postiže ispravljanje postojećih bora ali i sprečava nastanak novih.

Kada početi sa botoksom?

Brojni su faktori koji utiču na proces starenja kože: genetski, intenzitet mimike, spoljašnji faktori tako da je potpuno individualno ali stručnjaci preporučuju ovaj tretman negde posle 30  godine. U prilog ovome ide činjenica da je ustanovljeno kod osoba koje su krenule tada da rade ovaj tretman i redovno ga primenjuju da su bore slabije i sporije se razvijaju čime se odgađa starenje.

Koje regije se tretiraju botoksom?

Tretiraju se tri regije: horizontalne linije na čelu, između obrva i oko očiju.

Koliko traje tretman i kako izgleda?

Sam tretman traje kratko, 15-20 minuta, ali prethodi mu detaljan razgovor i konsultacija sa lekarom. Pre svega o proceni stanja i kvaliteta kože ali i željenim i očekivanim rezultatim pa se pravi plan tretmana, određivanje mesta aplikacije i količine primenjene supstance. Naša preporuka je uvek “manje je više” kako bi se ispunila očekivanja klijenta ali i izbegao “plastičan”, bezizražajan izgled.

Lice se detaljno čisti i nakon toga nanosi lokalni anestetik u vidu krema ili gela dobro su se pokazale i ledene obloge). Primena botoksa je gotovo bezbolna,, izvodi se najfinijim iglama i preciznom aplikacijom u mišić koji je odgovoran za mimiku, on se relaksira i bore nestaju. Na mestu primene može se javiti crvenilo, ređe blaži otok i podlivi koji se brzo povače.

Mere opreza nakon tretmana

Nakon tretmana, možete se vratiti svakodnevnim aktivnostima uz mere opreza:

– ne dodirujte tretirana mesta, čuvajte se prašine i prekomernog znojenja ali i izbegavajte ležeći položaj 4h nakon tretmana

– 24h nakon tretmana suzdržavajte se od napornih vežbi, treninga, šminke i konzumacije alkohola

– 48h izbegavajte masaže, saune i epilaciju

– između tretmana botoksom i drugih antiaging i estetskih procedura preporučljivo je da prođe dve nedelje. Izuzetak je primena hijaluronskih filera.

Kada se vide efekti tretmana i koliko traju?

Efekat je vidljiv nakon 2-4 dana, jer je smanjena aktivnost tretiranog mišića odgovornog za nastajanje bora, dolazi do zatezanja kože i nestanka bora a konačni rezultati se vide posle 10-14 dana. Dejstvo traje 4-6 meseci a redovnim ponovnim tretmanima rezultat je kontinuiran.

Ukoliko se prestane sa tretmanima botoksom prestaje i efekat relaksacije mišića i koža nastavlja da stari potpuno normalno bez ikakvih posledica.

Venus Legacy

Savremena, neinvazivna metoda za rešavanje problema opuštene kože lica, podbratka, bora, podočnjaka ali i za poboljšanje kvaliteta i izgleda kože.

Visoka efikasnost ovog tretmana rezultat je jedinstvenog i sinergističkog dejstva multipolarne radiotalasne struje, pulsnog elektromagnetnog polja i vakuuma, Ove energije se dopunjuju obezbeđujući odlične rezultate bez rizika od neželjenih efekata.

Multipolarni radiotalasi brzo i ravnomerno prenose i raspoređuju toplotnu energiju na više nivoa tkiva. Usled toplote dolazi do oštećenja vezivnog tkiva, što je osnov podmlađivanja svih tretmana, jer se stimuliše sinteza novog kolagena i elastina te dolazi do jačanja oštećenog vezivnog tkiva, što za posledicu ima jak efekat podmlađivanja i zatezanja kože.

Pulsirajuće elektromagnetno polje deluje tako što dovodi do lipolize, tj. smanjenja broja masnih ćelija ali takođe stimuliše sintezu novog kolagena kao i neovaskularizaciju, čime se pospešuje ishrana tkiva i protok kiseonika.

Prilagodljiv pulsni vakuum obezbeđuje dubinsku penetraciju energije, poboljšava cirkulaciju i stimuliše limfnu drenažu.

Itegrisani termometar sa vizuelnim feedback grafikonom na ekranu, omogućava praćenje radne i telesne temparature tokom čitavog tretmana.

Tretman pruža opuštajući osećaj tople masaže, kratko traje 30-ak min. te ga je lako uklopiti u dnevne obaveze tim pre što ne zahteva nikakav oporavak.

Efekat se vidi već nakon prvog tretmana a za optimalne rezultate preporuka je 6 tretmana koji se rade na 7 dana. Postignuti efekat traje nekoliko meseci po završetku tretmana.

Prednost ovog tretmana je i da se lako kombinuje sa drugi tretmanima za postizanje još boljih antiaging efekata.

Mesoestetic

Mesoestetic je prestižna profesionalna kozmetička kuća visoke tehnologije koja prednjači u oblasti anti-ageinga i restruktuiranja kože. Zahvaljujući stalnim naporima koje ulaže u istraživanje, razvoj i inovacije od davne 1984. godine pa sve do danas – Mesoestetic© je postao referetna kuća u medicinsko-estetskom sektoru. Primenom najsavremenije tehnologije i rešenja Mesoestetic kozmetikom odlaže se prirodno starenje i fotostarenje kože. Prepoznatljiva je po proizvodnji supstanci niske molekulske mase što doprinosi tome da lako prodiru kroz kutanu barijeru i obnavljaju kožu na nivou derma. Sadrže najbolju kombinaciju aktivnih principa koji obnavljaju kožu i pospešuje ćelijsku regeneraciju, poboljšava hidrataciju i detoksikaciju, imunitet kože i štiti od alergena, normalizuje balans minerala u koži i ubrzava proces zaceljivanja.

Proizvodi ovog brenda su nositelji sertifikata visokog kvaliteta, a njihova efikasnost potvrđena je brojnim stručnim istraživanjima i prisutnošću u više od 80 zemalja širom sveta.

Vrste tretmana:

Energy C  – anti aging, prevencija starenja, fotostarenje i detox kože

Energy C je antioksidativna linija, bogata visokom koncentracijom vitamina C, čime se postiže neverovatan efekat blistavosti i ublažavaju se prvi znaci starenja.

Ovaj tretman, zahvaljujući svojim atioksidativnim sastojcima, idealan je za kože koje su izložene suncu, dijetama i stresu, kao i pušačima. Energy C neutrališe slobodne radikale i regeneriše kožu. Zahvaljujući visokoj koncentraciji vitamina C, posvetljuje kožu, daje joj prirodan sjaj i sprečava nastanak novih tamnih mrlja.

Energy C tretman povećava sintezu kolagena i aktivira fibroblaste, na taj način, uspešno uklanja fine bore i ekspresijske linije.

Collagen 360 – anti aging, učvršćivanje kože

Vrhunska linija, koja zahvaljujući visokoj koncentraciji obogaćenog morskog kolagena, zaustavlja proces starenja, zateže konture lice, pojačava gustinu i elastičnost kože.

Inače, kolagen je najzastupljeniji protein u koži, čak 70 odsto. Uz to, čini 25 odsto ukupnih proteina u telu. Njegova funkcija je da osigura mehaničku čvrstoću kože. Tokom vremena, sinteza kolagena se smanjuje, dok se razgradnja povećava. To dovodi do oštećenja tkiva i gubitka volumena. Obogaćeni morski kolagen simuliiše fibroblaste, tako što podstiče stvaranje novog kolagena i sintezu elastina.

Osim kolagena, linija sadrži i retinol, pa je zbog toga ova linija idealna za mešovite tipove kože, naročito one sa proširenim porama kod osoba starijih od 30 godina. Deluje na umerene bore, zateže kožu, dubinski je hrani i omogućava baršunast ten.

Stem cell – anti aging, faktori rasta, dubinska obnova i regeneracija

Stem cell linija preporučuje se za dubinsku obnovu kože. Svojim aktivnim sastojcima ciljano produžava životni vek  kože i  poboljšava njenu prirodnu samoobnovu. Sadrži visoku koncentraciju ćelijskog biljnog ekstrakta,  koji deluje na znakove fotostarenja na koži i na mehanizme samo-popravke u ćelijama kože.

Glavne aktivne supstance ove linije su biljne matične ćelije. Ove ćelije se mogu same obnavljati i imaju sposobnost obnove različitih tipova ćelija i tkiva. Svaka matična ćelija može obnoviti hiljade drugih ćelija, na taj način popravljajući znakove starenja kože.

Linija je idealna za osobe koje imaju duboke bore i kojima treba dubinska obnova i regeneracija kože, jer sadrži i faktore rasta. Međutim, upravo zbog faktora rasta ne preporučuje se osobama s hiperpigmentacijama, niti osobama koje su sklone aknama.

Radiance DNA – anti aging i restruktuiranje za zrelu kožu

Linija Radiance DNA je najnapredniji kućni tretman protiv starenja, koji uključuje inovativni „recovery complex®“.  To je jedinstvena kombinacija, posebno odabranih aktivnih sastojaka, koji deluju antioksidativno. Oni štite i stimulišu DNA.

Ova vrhunska tehnologija bazira se na specificnim faktorima, koji mogu da prenesu i oslobode kompleks aktivnih sastojaka u „nepromenjenom“ stanju, osiguravajući neverovatne rezultate.

Radiance DNA sprečava buduća oštećenja i usporava starenje kože. Tokom vremena, oksidativni stres i spoljni uticaji, naročito izlaganje suncu i slobodnim radikalima, slabe unutrašnji mehanizam kože, ostećuju DNA i remete ekspresiju određenih gena, koji su bitni u borbi protiv starenja kože.

Linija Radiance DNA namenjena je osobama starijim od 50 godina. Popravlja duboke bore i vidljivi pad tonusa kože. Nikako ne bi trebalo da je koriste mlađe osobe, jer može da dođe do začepljenja pora.

Hijaluronski Fileri – punjači bora

Godinama unazad omiljena je supstanca u kozmetici i estetici i to sa punim pravom!

Hijaluronska kiselina je molekul koji se prirodno sintetiše u organizmu a po sastavu je polisaharid. Najvećim delom nalazi se u zglobovima i koži. Najznačajnija osobina hijaluronske kiseline je da  ima sposobnost vezivanja velike količine vode i to čak 1000 puta više od svoje težine, što je čini jedinstvenom i nezamenljivom kad je u pitanju hidratacija kože, čvrstina i elastičnost ali i ubrzava zarastanje i regeneraciju kože.

Svi se rađamo sa visokim procentom hijaluronske kiseline u organizmu, stoga je mlada koža zdrava, glatka, zategnuta i elastična. Kako starimo, nivo hijaluronske kiseline u organizmu opada a tome dodatno doprinose i loše životne navike poput pušenja ali i loša ishrana. Negde posle 30-e godine sa značajnijim nedostatkom hijaluronske kiseline koža gubi sposobnost vezivanja vode, gubi elastičnost, postaje suvlja, opuštenija i javljaju se bore.

Na tržištu su prisutni brojni kozmetički proizvodi koji u sastavu sadrže hijaluronsku kiselinu ali značajniji rezultati postižu se primenom dermalnih filera.  Hijaluronski fileri primenjuju se za ublažavanje bora i borica,  hidrataciju i povećanje elastičnosti kože, za smanjenje podočnjaka, povećanje usana, konturisanje lica poput povećanja jagodica i sl. ali i dokazano dolazi do regeneracije i stvaranja novog kolagena. Ovu proceduru sprovodi lekar.

Najčešće se koriste kod nazo-labijalne regije (bore koje idu od nosa ka usnama), marioneta (bore ispod usana), za bore na čelu, pušačke bore kao i za korekciju i uvećanje usana.
Procedura je sigurna i bezbolna a rezultati su odmah vidljivi i dugotrajni su. Odvija se u nekoliko koraka: koža se čisti i dezinfikuje, nakon čega se nanosi anestetik u obliku kreme i sačeka se malo da počne da deluje. Nakon čega se vrši aplikacija filera pomoću tanke iglice ili kanile i lagano se masira kako bi se filer ravnomerno rasporedio. Postoje tri različite vrste filera koje se razlikuju po gustini, pa samim tim i količini vode koju vezuje molekul hijaluronske kiseline. Po završenoj proceduri moguća je pojava blagih, prolaznih otoka i modrica na mestu uboda, koji se brzo povlače (par dana).
Nakon procedure, preporuka je da se izbegava fizička aktivnost, sunce, solarijum i sauna.
Efekat hijaluronskih filera je od 4 meseca do godinu dana, a zavisi od tipa i stanja kože, godina, stila života… Resorpcija je brža kod osoba koje često koriste solarijume, saune, inhalacije…
 
Osim lica fileri se koriste i u svrhu podmlađivanja regije vrata, dekoltea i šaka.
Idealni su za kombinaciju sa mezoterapijskim koktelima ili sa botoksom za efikasna antiaging rešenja.
Kod nas u La Medic centru koristimo Juvederm i Stylage hijaluronske filere.

Hemijski piling

Šta su hemijski pilinzi
Prirodnim putem koža se obnavlja i regeneriše svakih 28 dana. Vremenom ovaj proces se menja i usporava što za posledicu ima promene poput akni, pojačano lučenje sebuma, proširene pore, bore, pege i diskoloracije.
Hemijski pilinzi su dermo-kozmetički postupci koji u kontrolisanim uslovima odstranjuju površinski sloj kože, delujući na različitim dubinama kožnog tkiva i ubrzavaju njegovu regeneraciju i eksfolijaciju, što za posledicu ima zdraviju, sjajniju i lepšu kožu. S razlogom važe za najbolje rešenje za različite probleme kada je u pitanju koža: lečenje akni i ožiljaka od akni, izbeljivanje i ublažavanje pigmentacija, ujednačavanje tena i obnavljanje prirodnog sjaja, pročišćavanje kože, zatvaranje pora i poboljšanje teksture kože. Postoji više vrsta hemijskih pilinga: površinski, srednje duboki i duboki, zavisno od sloja kože kroz koji prodiru. Izbor odgovarajućeg pilinga zavisi od tipa i stanja kože ali i problema koji rešavamo. Procenu i izbor odgovarajućeg pilinga ili kombinaciju više njih donosi lekar i individualna je za svakog klijenta. Površinski piling je najblaži, niske koncentracije i ph vrednosti. Njime se vrši blaga eksfolijacija kože, nema crvenila, ljuštenja kože i oporavka. Najčešće ga koristimo kao pripremu za dublje pilinge i druge procedure jer je koža nakon njega sjajna, zdrava i spremna da primi sva blagotvorna svojstva preparata i tretmana koji slede. Srednje duboki pilinzi su veće jačine i njima se postiže stimulacija fibroblasta a time i sinteza kolagena i elastina. Nakon ovih pilinga koža je crvena i ljušti se (poput opekotina od sunca). Ovo ne traje dugo. Duboki pilinzi koriste se za dubinsko podmlađivanje kože i lečenje ozbiljnijih oblika akni i pigmentacijskih promena na koži.
Kada se rade i kome su namenjeni?
Hemijski piling se radi najčešće u nekoliko tretmana u razmacima od 7-14 dana, što zavisi od tipa kože, indikacije i vrste pilinga. Efekat se postiže prirodno i postepeno a konačan rezultat vidljiv je nekoliko nedelja posle poslednjeg tretmana. Postignuti efekat je dugotrajan jer podstiče obnovu i sintezu kolagena i elastina.
Ova vrsta tretmana preporučuje se gotovo svima. Oprez je potreban kod onih sa tamnijom kožom jer jaki pilinzi mogu dovesti do jače hiperpigmentacije na tamnijoj koži. Međutim o izboru adekvatnog pilinga i merama opreza vodi računa lekar koji sprovodi tretman.
Kako izgleda tretman?
Prvi korak je temeljno čišćenje i odmašćivanje kože a zatim zaštita kože oko usana, očiju i nosa. Drugi korak je nanošenje odgovarajućeg hemijskog pilinga, odabranog prema tipu kože i indikaciji. Piling se nanosi postepeno u nekoliko slojeva prateći sve vreme reakciju kože. Moguća je pojava blagog do intenzivnog peckanja koje prestaje nakon neutralizacije. Sama procedura kratko traje a nakon tretmana prisutno je blago ili intenzivnije crvenilo koje brzo prolazi. Poslednji korak je nanošenje kreme sa visokim SPF faktorom. Većina hemijskih pilinga može da se radi tokom cele godine uz obaveznu i adekvatnu zaštitu od sunca tokom boravka na otvorenom. Prednost im je i to što mogu da se kombinuju sa ostalim procedurama, čime se postižu bolji, brži i dugotrajniji rezultati.
Blagodeti hemijskih pilinga
Da sumiramo, tretman hemijskim pilinzima:
*poboljšava hidrataciju i vitalnost kože
*poboljšava elastičnost i tonus kože
*pročišćava proširene pore i mitisere
*rešava problem akni i pojačanog lučenja sebuma
*rešava problem hiperpigmentacija
Mere opreza
Ovaj tip tretmana se ne preporučuje:
-trudnicama i dojiljama
-osobama koje boluju od imunoloških bolesti (sistemski lupus, sklerodermija)
-osobama sa aktivnom virusnom infekcijom (herpes simplex)
-osobama koje su u prethodnih 6 meseci bili podvrgnuti hirurškim zahvatima ili tretmanima laserom na regiji koja se tretira
-osobama koje piju Roaccutane (izotretinoin). 6 meseci nakon terapije Roaccutan-om može se raditi tretman hemijskim pilingom.

Masažni tretmani lica

Posle dugog, vrelog leta koža zahteva dodatnu negu i oporavak, mi imamo rešenje! Opustite se, uživajte i prepustite se…

Hidratantni tretman – za osveženje i regenaraciju kože lica sa Genosys maskom na bazi morskih algi.

Intenzivnu hidrataciju, regeneraciju i detoksikaciju kože obezbeđuju ekstrakti crvene i braon morske alge, dok se snažni antioksidativni i antiinflamatorni efekati ostvaruju ekstraktima Centella Asiaticae, bambusa i hamamelisa. Takođe, umirujuće, hidrirajuće i obnavljajuće dejstvo postižu pantenol i alantoin.

Tretman se odvija u par koraka:

 • Čišćenje šminke  Genosys Biphasis make up remower-om, nežno i efikasno, bez iritacija. Hidrira i ne masti kožu.
 • Dubinsko čišćenje lica ,vrata i dekoltea, jedinstvenom kiseoničnom penom Genosys Snow O2. Mehurići kiseonika prodiru duboko u pore uklanjajući nečistoće iz najdubljih slojeva.
 • Tonik Genosys Snow buster tonizuje, hidrira i umiruje kožu, sužava proširene pore i reguliše lučenje sebuma.
 • Genosys soothing bomb sea algae mask za intenzivno hidriranje, i regeneraciju. Umiruje i učvršćuje kožu i ima efekat hlađenja.

Maska stoji 20 minuta.

 • Opuštajuća masaža i krema za odgovarajući tip kože.

Antiaging tretman – za efekat blistavosti, trenutnog zatezanja i poboljšanja čvrstoće kože

Mesoestetic Antiaging flash ampule su moćan saveznik vaše kože. Dubinski hrane i osvežavaju kožu. Značajno doprinose blistavosti tena jer sadrže vitamin C koji posvetljuje kožu i ima jak antioksidativni efekat, dok kolagen i elastin u značajnoj meri poboljšavaju čvrstinu i elastičnost kože i smanjuju znake umora.

Tretman se odvija u par koraka:

 • Čišćenje šminke i nečistoća poštujući fiziološki balans kože i pružajući intenzivnu hidrataciju uz Mesoestetic Hydra milk cleancer
 • Mesoestetic Hydratonic, losion za sve tipove kože, uklanja zaostale nečistoće, vlaži kožu, omekšava je i sprečava njeno isušivanje.
 • Opuštajuća masaža uz Mesoestetic Facial massage cream, koja obezbeđuje bolji transport aktivnih principa u ovom slučaju antiaging flash ampula čime se postižu efekti:

-28% znaci umora

+23% elastičnost kože

+95% blistavost kože

 • Maska za lice prema tipu i potrebi kože.

Tretmani tela

Saunarium tretman

BAUER SAUNARIUM je najefikasnija infracrvena toplotna kabina na tržištu i jedina toplotna kabina za koju se pokazalo da je zračenje preko 90% u vitalnom području, idealne talasne dužine 4-14 mikrona. Redovnim tretmanom u BAUER SAUNARIUMU, soli se izlučuju zajedno sa znojem iz tela kroz pore kože. Aktivira se dva miliona znojnih žlezda i tretmanom u SAUNARIUMU izluči se 20 do 50g znoja, što je tri puta više nego u konvencionalnim saunama.
Takođe:
*Znojenjem pri fizičkoj aktivnosti izbacuje se do 5% toksina
*Znojenjem u BAUER SAUNARIUMU izbacujete se više od 15% toksina

Za osobe sa reumatskim bolovima i hroničnim upalama SAUNARIUM je idealan, budući da je zglobovima potrebna suva toplota za ublažavanje tegoba a upravo takvu energiju obezbeđuje Saunarium putem infracrvenog zračenja.Upotreba mu je vrlo široka: u rehabilitacionim centrima, domovima za stara lica, sportskim klubovima, fitnes centrima, spa i welness centrima, hotelima, kozmetičkim salonima… i naravno u kućnoj upotrebi. Proizvod možete koristiti u udobnosti doma, u kancelariji, na odmoru ili bilo gde. Izuzetno je praktičan, zauzima vrlo malo prostora, fleksibilan je i lako prenosiv, težak svega 12 kg. Dovoljan je minut-dva za njegovo sklapanje. Sam sebe dezinfikuje, oklop mu je od posebnog materijala koji ne zadržava bakterije.Nema pregrevanja!
Ako prilikom upotrebe BAUER SAUNARIUMA osetite nelagodu, isključite SAUNARIUM. Pokušajte ponovo drugi dan sa kraćim vremenskim intervalom tretmana. Ipak ovo je najidealnija toplotna kabina, jer glava nije izložena toploti što omogućava normalno disanje.
Benefiti vitalne dubinske toplote BAUER SAUNARIUM-A
– Poboljšava cirkulaciju
–  Ubrzava metabolizam
–  Jača kardiovaskularne funkcije
–  Poboljšava koncentraciju
–  Smanjuje stres i nervozu
–  Aktivira moć samolečenja
–  Ubrzava ciljano smanjenje težine
–  Pospešuje regeneraciju nakon sporta i fizičkog napora
–  Smanjuje rizik od povreda
–  Smanjuje mišićnu napetost
–  Poboljšava strukturu i tonus kože

BAUER Saunarium doprinosi i :
– Kompletnoj detoksikaciji organizma
– Sintezi D vitamina i jačanju imunog sistema
– Povećanju fizičke spreme
– Poboljšanju i stimulaciji opšteg zdravstvenog stanja
– Smanjenju hroničnih upala i bolova
– Otklanjanju reumatskih tegoba
– Pomaže i kod glavobolje, bolova u vratu, leđima, ramenima i još mnogo toga
Osećajte se zdravo i odmorno korišćenjem našeg BAUER SAUNARIUM-a!

Mezoterapija tela

U cilju anticelulit terapije i lipolize radi se na nedelju dana.

Preporučeni broj tretmana, u zavisnosti od stanja kože i masnih naslaga, je od 4 do 12.

Najbolji efekti postižu se kombinovanjem mezoterapije sa kavitacijom, kao i limfnom drenažom, koja se radi 3. ili 4. dan posle mezoterapije.

Bodyshock Tretman

PROFESIONALNI TRETMAN KOJI OBLIKUJE TELO U ŠEST KORAKA

U 21. veku, sa stresnim načinom života, brzom i nepravilnom ishranom i uz nedovoljnu fizičku aktivnost, malo je onih koji su zadovoljni svojim fizičkim izgledom. Često je potrebno mnogo odricanja, ali i slobodnog vremena. Srećom postoji jednostavno i učinkovito rešenje – Mesoestetic bodyschok tretman!

Mesoestetic ima više od trideset godina iskustva u estetskoj medicini i dermokozmetici. Njihovi proizvodi i tretmani prilagođavaju se svakom korisniku, u zavisnosti od njegovih potreba i upravo zbog toga znaju kako da se učvrsti i preoblikuje telo.

Kako Bodyshock tretman funkcioniše?

Bodyshock je linija visoko koncentrovanih aktivnih sastojaka, koja se sastoji od 4 različita boostera. Oni se mešaju u koktel, zavisno od indikacije i potreba klijenata na kome izvodimo tretman. Bodyshock draining booster (za snažnu drenažu), lypolitic booster (za lipolizu i otapanje masnih naslaga), friming booster (za jako zatezanje kože) i stretchmark booster (za prevenciju nastanka novih i smanjivanje postojećih strija u svim fazama). To se meša u određenim razmerama zajedno sa Activating solution – rastvorom za aktivaciju. Odgovarajućim tehnikama masaže umasirava se u kožu na problematičnim zonama.

Tretman završavamo Bodyshock Remodeling maskom s vrlo jakim termalnim efektom koja radi dodatnu intenzivnu lipolizu i otapanje ili Tightening maskom koja hladi i intenzivno restruktuira i zateže kožu.

Indikacije su višak vode u organizmu, masne naslage, celulit u svim fazama, opuštena koža i strije. Tretman deluje na šest strateških područja vašeg tela –  noge i bokove, stomak i leđa, zadnjicu, nadlaktice, podbradak i dekolte, a najučinkovitiji je u kombinaciji sa tretmanima na aparatima kao što su Venus Legacy multipolarna radiofrekvencija ili Zerona hladni laser za preoblikovanje tela.

Bodyshock tretmani za kućnu upotrebu

Učinak profesionalnog tretmana, uveliko se može pojačati, čak 30% upotrebom proizvoda za kućnu upotrebu.
U ponudi su:
Bodyshock total reducer
– stimuliše mikrocirkulaciju i sprečava zadržavanje vode
– poboljšava elastičnost, tonus i čvrstinu kože
– sadrži ekstrakt sikavice koji sprečava stvaranje masnog tkiva, kofein koji podstiče sagorevanje masti i toksina ali i L- karnitin koji pretvara masti u energiju
Bodyshock night reducer
– aktivira ćelijski metabolizam noću
– deluje na nagomilane masnoće
– pomaže u preoblikovanju figure
– sadrži ekstrakt planktona, chlorella-u, L-karnitin
Bodyshock local reducer
– smanjuje nagomilane lokalizovane masnoće na kritičnim zonama
– poboljšava elastičnost i tonus kože
– pomaže u redefinisanju figure
– sadrži Centella asiatica-u, kofein, L-karnitin, Coleus forskoholli
Bodyshock push up
– snažan efekat zatezanja, učvršćivanja, remodelovanja i hidratacije
– sadrži voćni ekstrakt Kigelia africana i ekstrakt klorele za učvršćivanje i zatezanje kože grudi, hidrolizovane biljne proteine i aminokiseline za učvršćivanje gluteusa, aziaticozidnu, akatnu i madešku kiselinu za učvršćivanje i delovanje protiv strija

Terapija lampama

BAUER Magical FIR Lamp-e neće izazvati nikakve opekotine, čak i ako ih aplikujete 24h. Dizajnirane su tako da same prepoznaju koliko je na vašem bolnom mestu zraka potrebno i prilagođavaju dejstvo tako da osetite trenutno olakšanje.
Vitalna dubinska toplota BAUER medicinskih lampi obezbediće će vam D vitamin i ojačati imunitet a takođe i pomoći vam za:
– Bolove u vratu i leđima
– Migrene i ostale glavobolje
–  Ublažava bol u zglobovima, artritis, kostobolju i bolove usled lomova kostiju
– Ubrzava zarastanje rana
– Povoljno deluje na akne, strije i kod dermatitisa
– Pomaže kod menstrualnih grčeva
– Izuzetno je delotvorna za ublažavanje zubobolje i upale desni
– Pomaže zaustavljanju suvog kašalja, otklanja upalu grla, uha, zapušenih sinusa
– Podmlađuje ćelije vašeg organizma
– Pospešuje cirkulaciju krvi i poboljšava limfni sistem
– Smanjuje rizik od povreda zagrevanjem pre fizičkog napora
– Otklanja mišićnu napetost
– Poboljšava strukturu kože
BAUER FIR MAGIČNE LAMPE
Deluju i na vaše ormane, cipelarnike kao i vaš kompletan dom, tako što ubijaju bakterije i prečišćavaju mesto na koje ih usmerite.
Na tržištu postoje nekvalitetni, slični uređaji, približne ili iste namene ali svoje dejstvo ostvaruju na talasnoj dužini od 2-25 mikrona, koji nisu naročito lekoviti a u organizmu uzrokuju više štete nego koristi. Preduga talasna dužina (duža od 20 mikrona) apsolutno nije preporučljiva za naše telo, dok prekratka talasna dužina (kraća od 3 mikrona) stvara opekotine na koži.
Upravo zbog toga naše BAUER FIR Magical lampe su najbolji izbor za Vas i najbolji prijatelj vašeg organizma. One deluju na talasnoj dužini od 4-14 mikrona pri čemu ostvaruju izuzetno lekovito i apsolutno bezbedno dejstvo!
BAUER FIR MAGIČNE LAMPE NE IZAZIVAJU OPEKOTINE.

Parafin šaka i stopala

Hladnoća, vetar ali i primena raznih dezinfekcionih sredstava značajno isušuje i oštećuje kožu ruku. Oporavite je jednostavno i brzo! Preporučujemo vam piling ruku i stopala kao jedan od najboljih tretmana za hidrataciju i negu vaših ruku i stopala. Tretman se sastoji od dezinfekcije kože ruku ili nogu nakon čega sledi blagi piling a zatim toplo i hranljivo parafinsko pakovanje, čime se koža dubinski hrani. Povoljno deluje i kod osoba koje imaju probleme sa zanokticama, cirkulacijom ili reumom. Rezultat je vidljiv već posle prvog tretmana.

Anti – aging intimne regije žena

Anti-aging intimne regije žena

Savremena žena ima izbora i može svoj život učiniti kvalitetnijim i značajno unaprediti svoje intimno zdravlje vrlo jednostavnim, nehirurškim, sigurnim, bezbolnim i konformnim metodama -hijaluronskim filerima.
Sa godinama intimna regija žene se menja, što je posledica smanjenja nivoa estrogena u organizmu. Estrogen je hormon koji je esencijalan za dobar tonus i debljinu zidova vagine, kao i za vlažnost unutar vagine. Bez estrogena, tkivo vagine postaje fragilno, stvaraju se sitne pukotine koje zatim uzrokuju dalju nelagodnost u vidu bola i sukrvice, dolazi do iritacije, dehidratacije i gubitka elastičnosti tkiva a to uzrokuje nezadovoljstvo i smanjenje kvaliteta seksualnog života i života uopšte.

Hijaluronski fileri vagine

Filer se može koristiti za podmlađivanje velikih usana, prikrivanje malih usana radi simetričnijeg izgleda i smanjenja suvoće vagine. Takođe se može staviti u vaginu radi poboljšanja hidratacije u tkivu, a onima kojima to treba, možemo poboljšati G-tačku. Nabori i mlitavosti mogu se rešiti na više načina- operativno, laserski ili u poslednje vreme, upotrebom dugotrajnog dermalnog filera – hijaluronska kiselina u formi filera. Hijaluronski fileri se na našem tržištu široko koriste za uklanjanje bora na licu kao i korekciju usana. Razlika je u tome što je ovaj filer posebno formulisan za poboljšanje izgleda područja oko vagine. On je kombinacija hijaluronske kiseline sa manitolom, prirodnim antioksidansom koji se nalazi u voću i povrću.
Hijaluronska kiselina se ponaša poput sunđera i može poboljšati sposobnost zadržavanja vode u vulvo-vaginalnom području. Dodatak manitola, antioksidansa, štiti od razgradnje gela slobodnim radikalima i čuva hidratantni efekat i dugotrajnost tretmana. Ovo pomaže rehidraciji i „naduvavanju“ područja kako bi se održala elastičnost, čvrstoća i pravilno funkcionisanje ženskog genitalnog tkiva. Takođe pomaže u smanjenju otoka koji se može javiti od uboda.

Vaginalna rejuvenacia (podmlađivanje) hijaluronskim filerima

Metoda povećanja vlažnosti vagine kojom se rešava problem suvoće, iritacije, osetljivosti i ruptura sluzokože kao i bolnog polnog odnosa. Metoda je veoma efikasna, doprinosi punoći, jedrini i elastičnosti polnih organa žene.

Korekcija vaginalnih usmina

Kako godine prolaze i genitalna regija podleže hormonskim promenama. Tako npr. velike usne gube svoj mladalački izgled i mogu postati opuštene i donekle “izduvane” usled gubitka tonusa tkiva a to je naročito karakteristično za žene posle trudnoće i u menopauzi zbog gubitka estrogena. Aplikacijom hijaluronskih filera vrši se zatezanje i remodelovanje usmina vagine,poboljšava tonus, povećava volumen i poboljšava tekstura, olakšava postizanje orgazma i poboljšava estetski momenat praćen podizanjem kvaliteta seksualnog života.

Uvećanje G tačke

G tačka se smatra za jedno od erotski najosetljivijih mesta na telu žene. Lokalizacija joj je na prednjem zidu vagine na oko 5cm od ulaza u vaginu i veličine je zrna graška. Sa rastom uzbuđenja, dolazi do njenog uvećavanja koje ide do veličine novčića, pa i više, tako da izlazi izvan ravni prednjeg zida vagine i tada je moguće da se sasvim jasno napipa.
Ova Intervencija se zove „G-shot" ili „povećavanje" tačke G. Na taj način tačka G postaje malo ispupčenje prednjeg zida vagine, odnosno tačka G se uveća od tri do četiri puta i postaje lako dostupna i može se napipati a aplikovani deo je mekan, elastičan i ne izaziva smetnje.
Postupak intervencije:
Proces treba da traje oko 20 minuta, a efekti tretmana mogu trajati između 6 i 12 meseci. Područje se potpuno dezinfikuje, a zatim se aplikuje lokalni anestetički gel/sprej pre tretiranja G tačke i unutrašnjosti vagine.
Za tretman podmlađivanja velikih usana (vaše spoljne usne) lokalni anestetik se ubrizgava u tkivo koje treba lečiti. Zatim se proizvod ubrizgava kanilom u tkivo. Nakon postupka osećaćete se malo otečeno i lako bolno, ali ovaj osećaj brzo nestaje. Savetujemo uzdržavanje od seksualnih odnosa par nedelja nakon postupka kako bi se proizvod smirio u vaginalnim tkivima i smanjila mogućnost nastanka infekcije.
Neželjeni efekti:
Kao i kod aplikacije filera u regiju lica, može se javiti otok na mestu aplikacije, crvenilo ili kratkotrajne modrice. Prilikom aplikovanja filera unutar vagine, moguć je kratkotrajan i prolazan osećaj peckanja, koji brzo prolazi.
Preporuke nakon tretmana:
Izbegavanje seksualnih odnosa 2-3 nedelje, izbegavanje fizičke aktivnosti- treninzi, plivanje i svih onih aktivnosti koje izazivaju trenje u genitalnoj regiji
Izbegavanje saune i ležanja u kadi

Specijalni tretmani

La Medic Paket 5+

Poštovani klijenti, čast nam je da vam predstavimo naš paket 5+. 

Cilj nam je da vam na jednom mestu ponudimo komplet personalizovanih usluga koje za krajnji cilj imaju zdravlje vašeg organizma. 

Prvi korak je konsultacija sa lekarom opšte prakse, dr Zoricom Ristić, koja će vam tokom razgovora uzeti anamnezu i obaviti sve osnovne preglede i merenja, a u skladu sa potrebama uputiti na dodatne neophodne analize.

Drugi korak je predlog najpogodnijeg  paketa medicinsko – kozmetičkih tretmana za brže i efikasnije postizanje utvrđenog cilja. 

Treći  korak je konsultacija sa lekarom nutricionistom, dr Jelenom-Nelom Solar, koja će spram svih analiza i merenja pripremljenih od strane lekara opšte prakse a uzimajući u obzir vaš stil života i životne navike izraditi za vas potpuno personalizovan plan ishrane kao i neophodnu suplementaciju. 

Četvrti  korak je da vam u saradnji sa Stavljamo La Mama keteringom nudimo kompletan  predlog ishrane u vidu La Lama FIT paketa koje besplatno dostavljamo na vašu kućnu adresu!

Peti korak je praćenje cilja i postignutih rezultata u vidu konsultacija sa našim lekarima. 

Naše osoblje vam je u toku celog procesa dostupno za svaki vid podrške i konsultacije.

Specijalni tretman

La medic specijalni tretman za lice, vrat i dekolte predstavlja kombinaciju 3 procedure čime se postiže vidan efekat liftinga, blistavost tena i regeneracija kože.

Prvi korak je tretman kože Venus legacy aparatom, koji u sebi kombinuje dejstvo multipolarnih radiotalasa, pulsirajućeg elektromagnetnog polja i vakuma čime se postiže zagrevanje tkiva uz stimulaciju sinteze kolagena i elastina kao i obnovu mikrocirkulacije i limfnu drenažu što za posledicu ima snažan lifting efekat ali i pripremu kože za naredni korak, V carbon piling. Ovaj piling sem što čisti kožu i sužava pore, ima izuzetno antioksidativno dejstvo jer sadrži crni đumbir, sladić i aktivni ugalj, ali i regenerativno dejstvo laktične, mandelične i ferulične kiseline. Treći korak je mezoterapija dermapenom uz kombinaciju visokokoncentrovanih aktivnih supstanci vitamina C, za blistavost tena, i hijaluronske kiseline za anti age efekat i hidrataciju kože.
Krajnji efekat je podmlađena, zategnuta koža, ujednačenog tena.
Pozovite nas