Njeno veličanstvo – Hijaluronska kiselina

Godinama unazad omiljena je supstanca u kozmetici i estetici i to sa punim pravom!

Hijaluronska kiselina je molekul koji se prirodno sintetiše u organizmu a po sastavu je polisaharid. Najvećim delom nalazi se u zglobovima i koži. Najznačajnija osobina hijaluronske kiseline je da  ima sposobnost vezivanja velike količine vode i to čak 1000 puta više od svoje težine, što je čini jedinstvenom i nezamenljivom kad je u pitanju hidratacija kože, čvrstina i elastičnost ali i ubrzava zarastanje i regeneraciju kože.

Svi se rađamo sa visokim procentom hijaluronske kiseline u organizmu, stoga je mlada koža zdrava, glatka, zategnuta i elastična. Kako starimo, nivo hijaluronske kiseline u organizmu opada a tome dodatno doprinose i loše životne navike poput pušenja ali i loša ishrana. Negde posle 30-e godine sa značajnijim nedostatkom hijaluronske kiseline koža gubi sposobnost vezivanja vode, gubi elastičnost, postaje suvlja, opuštenija i javljaju se bore.

Na tržištu su prisutni brojni kozmetički proizvodi koji u sastavu sadrže hijaluronsku kiselinu ali značajniji rezultati postižu se primenom dermalnih filera.  Hijaluronski fileri primenjuju se za ublažavanje bora i borica,  hidrataciju i povećanje elastičnosti kože, za smanjenje podočnjaka, povećanje usana, konturisanje lica poput povećanja jagodica i sl. ali i dokazano dolazi do regeneracije i stvaranja novog kolagena. Ovu proceduru sprovodi lekar, bezbedna je (vrlo su retke nuspojave) i ne zahteva oporavak, moguća je pojava prolaznog crvenila nakon procedure.

Pogledajte još…

Adresa

Braće Jovanovića 13,

26000 Pančevo

 

Telefon

066 64 34 123

013 25 80 055

info@lamedic.rs

Radno vreme

  • Ponedeljak – Petak: 08:00 – 21:00
  • Subota: 08:00 – 18:00
  • Nedelja: neradni dan
Pozovite nas